VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST

VAKANTIEPARK, BALTISCHE KUST

vakantiewoningen in de duinen langs de Baltische Kust, Rogowo (Polen)

previousnext

De site is prachtig gelegen aan de Baltische kust op een voormalige militaire kazerne, die gebruikt werd door de Duitsers, de Russen en de Polen. De Poolse regering heeft de terreinen recent verkocht aan private ontwikkelaars. Een naastgelegen site werd recent ontwikkeld en deze vakantiewoningen zijn bijzonder populair.
De ontwikkelaar van deze site wilde de lat echter hoger leggen, maar het ontwerp mag niet volledig verschillen van het aanpalende project. De bouwheer apprecieerde tevens ecologische aspecten, die ontwerpmatige opportuniteiten kunnen genereren.
Eerst werd de site bezocht en daarna werd een workshop georganiseerd met de bouwheer in Polen. Daar werd afgetoest wat de condities van de site precies inhielden en naar wat voor samenstelling van team ze op zoek waren.
Voor de deelname aan de beperkte wedstrijd vroeg de bouwheer aan S-M-L om een visie te ontwikkelen op de schakeling van woningen, zie de schets hiernaast. De twee andere bureaus kwamen uit Polen.
S-M-L ontwikkelde hiervoor twee benaderingen, nadat een aantal typologieen werden geanalyseerd. In een eerste benadering werd het naburig project 'gepimpt' met hedendaagse accenten. In een tweede benadering werd een aparte piste ontwikkeld, zonder daarmee volledig af te wijken van de eerste.
Parallel hiermee analyseerde S-M-L de basiskwaliteiten van de aanliggende ontwikkeling. Op basis daarvan werden met ontwerpend onderzoek een aantal masterplannen voor de site bedacht, waarvan het masterplan hiernaast weergeven het meest werd geapprecieerd door de bouwheer.

jaar: 2011
locatie: Rogowo (Polen)
team: S-M-L
status: offerte